Mariaparken

Mariaparken

Mariaparken er en meget central park vest for gågaden i Vejle. Her kan du slænge dig i hængekøjer, grille, nyde en picnic på græsset eller udfordre familie og venner på multibanen.

På multibanen kan du spille bold, hockey, badminton, tennis, løbe på rulleskøjter om sommeren og stå på skøjter om vinteren.
Mariaparken rummer også en lille pavillon til optræden og underholdning, og der afholdes forskellige events i løbet af året.

Funktion Park / Scene / Kiosk
Sted Vejle
Størrelse 10.500 m²
År 2013

Bygherre Vejle Kommune
Mariaparken er en aktiv bypark, beliggende som et bymæssigt omdrejningspunkt centralt i Vejle midtby. Parken er omdannet fra parkeringsplads til grøn lomme med plads til fællesskab, leg, idræt og events.

Det kuperede grønne terræn formidler overgangen fra den højtliggende bykerne til de lavtliggende naturskønne engarealer i Ådalen.
I den urbane halvdel af Mariasparken findes en forsænket aktivitetsflade til boldspil, rulleskøjteløb, parkour mm. Aktivitetsfladen omdannes om vinteren til skøjtebane.

Aktivitetsfladens organiske udformning går igen i parkens bebyggelser – pavillonen og den overdækkede scene. I pavillonen er indrettet en kiosk, mens scenen danner rum for uformelle møder, koncerter og forestillinger.
Projektet blev i 2014 tildelt Den Lille Landskabspris og Vejle-Prisen.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for dit næste byggeprojekt?

Kontakt os idag